Krem brulee
Krem Brulee
Skladniki:
300 ml smietanki 30%
4 zoltka
Cukier z prawdziwą wanilia
3 łyżki drobnego cukru
4 łyżeczki cukru brązowego
Wykonanie:
Śmietankę wymieszać z cukrem z prawdziwą wanilia.
Zoltka utrzeć mikserem z 3 łyżkami drobnego cukru (ucieramy do zmiany koloru z ciemnego zoltego na jasny) następnie ucierajac dodajemy stopniowo smietanke wymieszana wraz z cukrem z prawdziwą wanilia.
Gotowa masę wylewamy do 4 kokilek.
Piekarnik rozgrzać do 100 stopni.
Wstawic foremki i zapiekac 60 minut.
Następnie ostudzić i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Przed podaniem posypać łyżeczka brązowego cukru. Cukier należy skarmelizowac przy pomocy palnika.
Inka.